Vánoční večeře v půlce března se vydařila
2 minuty čtení
Ano, skutečně jsem slavili Vánoce až v půlce března. Naší filozofií je hlavně stíhat vše včas a vánoční radovánky nám utekly o 3 měsíce. Jak je tohle možné? Jednoduše. Před Vánocemi, kdy většina firem vyráží do různých podniků utužovat pracovní a osobní vztahy, my prostě posíláme balíčky.
O balení balíků se nám i zdá
V předvánoční čas to u nás ve skladu vypadá podobně jako v Santa Clausově továrně na dárky. A protože nám s tím vším nepomáhají malí elfové, musíme vše zvládnout sami. Je pro nás nejdůležitější doručit všechny vánoční dárky včas, aby nikdo pod stromečkem neronil slzy.
Od poloviny listopadu až do Štědrého dne nás každý rok čeká balící maratón. V tuto dobu prodlužujeme dobu, kdy odesíláme každou došlou objednávku. Normálně to je nastavené tak, že pokud k nám objednávka přijde do 14.00, ještě ten den balík odchází. Před Vánocemi se tento “deadline” posouvá až na 17.00 hodinu.
Před Vánocemi z práce všichni pravidelně odcházíme až ve večerních hodinách. Jsme vyčerpaní. Jediné, co nám dává další energii je pocit, že jsme stihli všechny dárky poslat včas.
Řešíme vše s předstihem
Nechtěli jsem riskovat, že půlka týmu na vánoční večeři usne a druhá pro jistotu nedorazí. Museli jsem to odložit. Toto rozhodnutí se nám vyplatilo. Ve středu 16.3. jsme se v téměř celé sestavě sešli v pražské vegetariánské restauraci Maitrea a večer si moc užili. Vyprávěli jsme si historky, jedli dobré jídlo a náš smích se rozléhal celým podnikem. Nejvíc nás asi rozesmála úvaha našeho šéfa:
“Tuto večeři můžeme klidně považovat za oslavu Vánoc 2016. Jsme přeci firma, která řeší vše raději s předstihem.”